Zenekarok

  • 1998-tól         Sültü Zenekar - moldvai és gyimesi népzene

Moldvai csángó zenét játszik a Sültü Zenekar: Bakó Kata, Benkő András, Böjthe Zoltán és Újvári Gábor1997 vége óta zenél együtt Bakó Katalin énekes, Újvári Gábor furulyás, Böjthe Zoltán dobos és Benkő András kobzos alkotta formáció. A zenekar tagjai egyéniben és más együttesek tagjaiként is szép sikereket értek el. Az elmúlt években Szilágyi Angelika csángó énekes is a zenekarral lép fel. A csángó népzenét játszó Sültü Zenekar 2003 és 2011 nyara között kéthetente szombaton moldvai és gyimesi táncházat tartott a budapesti Fővárosi Művelődési Házban (FMH-ban).   

Az együttest rendszeresen hívják nagy szabadtéri eseményekre, zenei fesztiválokra és kulturális rendezvényekreTáncházakban, nyári táborokban, kisebb családi programokon és családos összejöveteleken is gyakran zenélnek, itthon és külföldön egyaránt. 

 

Az Ős-Csürrentő Együttes a Veszprémi Utcazene Feszitvál színpadánAz I. Országos Népzenei Versenyt megnyerő Novinszki Tamás és Benkő András duója 1998 eleje táján kiegészült Klopp Katalin énekessel, Horváth Szilárd furulyással és Kárpáthegyi Bálint dobossal, így megalakult az ezredforduló egyik (ha nem a) legsikeresebb népzenei együttese.

Országos népzenei versenyek, díjak, tévé és élő rádiószereplések, gála- és portéműsorok, stúdiófelvételek, külföldi nemzetközi fesztiválok, valamint Kallós Zoltán válaszúti 75. születésnapja fémjelezték ezt az időszakot. Az együttes összetétele 2002 második felében gyökeresen átalakult.

  
 

  • 1997-1998      Mokányos (alapító tag)

A Mokányos Zenekar eredeti felállásbanA zenekar 1997-ben jött létre Németh László és Tóth Arnold furulyások, valamint Benkő András kobzos részvételével. A tagok a Táncháztalálkozó után kezdtek el együtt zenélni, majd Draskóczi Lídiával és Széles Lászlóval kiegészülve a józsefvárosi BILUX-tól, a Zeneakadémián tartott gólyabálig sok helyen megfordultak.

Zenéjüket 1997-ben a szentendrei Regős-táborban, majd 1998-ban a Pest Megyei Önkormányzatban a Főcserkész-ülésen való fellépésüket a Duna Televízió is megörökítette.

 

 

  • 2011-2013      Csobán (vendég zenész)

2011 őszétől két évadon keresztül a Fővárosi Művelődési Házban (FMH) megrendezésre került, Csobán moldvai- és gyimesi csángó táncház állandó zenésze volt Benkő András kobzos. 

A Fehérvári úti eseményen kéthetente szombaton Földi Lehel és barátai zenéltek, a moldvai Csík faluból származó Szilágyi Angelika énekelt és tanított eredeti forrásból származó csángó népdalokat, míg a táncoktatók Tündik Tamás és Bodnár Mária voltak.